Ny hemsida

Tidigt ryck avgjorde mot Hammarby

Publicerad 2017-12-04 22:01
Petersen och kassem
Petersen, bäst på plan mot Hammarby Foto: Bildbyrån
HK Malmö fick bästa möjliga start på julmånaden genom att besegra Hammarby hemma i Baltiskan med 31-25 (16-10).

Först som sist konstaterar jag att detta inte på något vis var att betrakta som handbollspropaganda. Hammarby drog ner tempot till en nivå som om man vill se någon spelsekvens i slowmotion så hade det blivit en stillbild. Deras välbekanta 3-2-1 försvar innebär dessutom mycket drag, slit och låsningar, vilket inte heller det höjer underhållningsvärdet. Nu är förstås inget av detta på något sätt förbjudet, var och en lägger upp sin spelstrategi som den vill, efter vad man anser vara bäst med tanke på det spelmaterial man förfogar över. Men jag kan konstatera att det enda roliga idag var hemmasegern, och det förlåter det mesta.

Hammarby hade 0-0 men därefter var det HKM i förarsätet hela matchen. Efter att ha ryckt från 3-2 till 11-4, fanns det knappast någon nerv kvar i matchen. Våra gäster fann också anledning att förbruka sina båda timeouter tidigt i första halvlek, men det innebar ingen ljusning. Hemmaledningen i paus var 16-10.

Hammarby gjorde i början av andra halvlek ett tappert försök att komma tillbaka i matchen, och kom så pass nära som 15-17. Våra killar tog dock greppet om händelserna igen, och efter 17:45 var vi tillbaka i sexmålsledning, en ledning som vi sedan höll tag i matchtiden ut. Slut 31-25.

Av en för mig obekant anledning har Anton Blickhammar begåvats med smeknamnet "Bajen". Anton var ytterst nära att erhålla priset som hemmalagets bäste spelare, man skulle då kunnat ha sagt att Bajen knäckte Bajen, men han blev till slut omsprungen i det racet av den ytterst målglade Fredrik Petersen.

Hos våra gäster gick blomsterkvasten till Rickard Lönn, men jag vill gärna nämna den för mig okände ynglingen Erik Borgenhäll, född 1999, som gjorde en riktigt bra insats.

Hampus Nygren var sjuk och dessutom beslöt Stian ock Konrad att vila Linus pga att han drabbats av hälsporre. Inget allvarligt alltså utan han är snart tillbaka på planen. Till detta ska läggas att Binai efter 28 minuter fick syna domarnas röda kort, varför han fick följa andra halvlek från läktaren.

Nu fortsätter vi det viktiga matchandet i december med match mot HIF Karlskrona på torsdag uppe i örlogsstaden. En ny lurig match där det, som åtta alla andra matcher, gäller att vara på tårna direkt från första avkast.

Våra målskyttar: Fredrik Petersen 10 (varav 1 på straff), Anton Blickhammar 6, Jim Andersson 5, Adam Lönn 4, Fredrik Lindahl 3, Binai Aziz 1, Kassem Awad 1 och Mattias Kvick 1.

Publik 775

Md biljettbild
Md snurrande gif
Md huvudsponsorer 17 18
HUVUDSPONSORER
Md centrala partners 17 18
Handbollsligan 2017-2018
Md media och kommunikation my club
MEDIA och KOMMUNIKATION
Md materialleverant rer
MATERIALLEVERANTÖRER
Md svs handboll hogerstalld tryck pms 5
Md sociala medier
FÖLJ OSS GÄRNA...
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub