Segertåget tuffade vidare

Publicerad 2017-12-10 19:31
Beutler
Dan Beutler i gott slag Foto: Bildbyrån
HK Malmö fortsatte på segerspåret och avfärdade, tämligen odramatiskt, dagens motståndare HK Aranäs med 27-19 (12-9). Hemmagrabbarna tog omgående tag i händelserna, och ledde efter dryga 10 minuter med 5-2. Denna tremålsledning behöll vi sedan halvleken ut.

Andra halvlek börjar med att vi direkt gör två mål till femmålsledning, men här drabbades vi av någon form av kollektiv dvala, och släppte upp Kungsbackalaget till lika, 15-15. En märklig matchsekvens förstås, men ganska så snabbt vaknade killarna till liv igen ur dvalan, och resten av halvleken fram till 27-17 var HK Malmö-dominansen total. Aranäs snyggade, sett från deras horisont, sedan till slutsiffrorna till 27-19.

Som handbollsmatch betraktat kommer den inte att gå till historien som någon höjdare i underhållningsbranschen. Aranäs försökte som vanligt med ett snabbt anfallsspel ta sig igenom motståndarens försvar, men det var väldigt ineffektivt, och det blev alldeles för mycket "fönsterputsning" och sidledsspel varför passivitetsvarningarna för gästerna stundtals kom att stå som spön i backen. Detta ska vi naturligtvis även gottskriva vårt försvarsspel som jag tyckte stundtals var väldigt följsamt och bra. Detta inkluderar också Dan i holken som gjorde en mycket bra match.

En reflektion, och en högst personlig sådan, men jag vet att många håller med mig, är att det gladde mig att vi lyckades straffa Aranäs 7 mot 6 spel med tre mål i tom holk. Detta har absolut inget med Aranäs att göra, men jag ogillar verkligen den nya regel som möjliggör detta spelsystem. Vem fan vill se spelare kasta prick mot tomt mål? Definitivt inte jag.

Bäst idag i hemmalaget var Dan i holken som gjorde en ny bra match med jättefina 47% räddningar. Därutöver vill jag gärna nämna Emil som fich chansen från start och gjorde en jättefin första halvlek. I övrigt var det lite blandade prestationer, finfina sekvenser blandades med slarv och tekniska fel, men två poäng är två poäng och dessa kan ingen ta ifrån oss. Dock behövs det lite bättre skärpa i nästa match, som är gäller svåra Ystads IF, på torsdag nere i korsvirkesstaden.

Binai och Linus hade drabbats av förkylningar och fick se matchen hemma från sjuksängen.

Hos våra gäster förärades duktige målvakten Daniel Bergqvist med blomsterkvasten.

Våra målskyttar: Fredrik P 7, Adam 6, Jim 4, Fredrik L 3, Mattias 3, Emil 2, Kassem 1 och Anton 1.