Ny hemsida

Inför HK Malmö - OV Helsingborg

Publicerad 2017-12-18 18:50
Linus persson
Linus Persson Foto: Bildbyrån
Vid förra hemmamatchen mot HK Aranäs vållades vi inte några större bekymmer. Trots avsaknad av Linus och Binai som båda var sjuka, så vann vi ganska komfortabelt. Siffrorna blev 27-19 (12-9). Däremot skulle YIF bli oss övermäktiga även i säsongens andra möte, denna gång nere i Ystad Arena. Laget från korsvirkesstan tog hem spelet med 29-16 (12-14).


Det smärtar lite att än en gång konstatera att detta var en match vi utan tvekan borde ha vunnit. Det verkar som vi har en oförmåga att hålla i ledningar när vi skaffat oss slagläge, och istället infinner sig passivitet, försiktighet och halvtaskiga avslutsförsök. Detta leder allt som oftast till tekniska fel, och vi straffas. Så var det vid ledning 20-16 då vi bl.a. kastade bort två bollar som gav YIF möjlighet att skicka bollen i tomt HK-mål.

Nu laddar vi om inför sista matchen innan vi kan fira jul. Bakom lucka 19 döljer sig OV Helsingborg, som tillsammans med vårt tränarex Ulf "Tubbi" Sivertsson, och vårt målvaktsex Niklas Kraft, kommer på besök till Baltiskan. Vi vann som bekant säsongens första möte mot OV uppe i Helsingborg med klara 32-19, det är ett resultat som vi helst skall glömma och inte ta med oss i medvetandet. Förbjudna tankar som kan straffa sig.

Det gäller att vara lika fokuserade som vi har varit mot tidigare motståndare i december som varit i ungefär samma utsatta läge som OV, och inte ta något som helst för givet. OV, tycker jag, har växt in i ligaspelet mer och mer, och slog exempelvis tillbaka Sävehof hemma i Helsingborg för ett tag sen. Deras farligaste vapen som jag ser det, är Linus Nilsson och David Florander på vänster respektive högernio.

Linus besvärades fortfarande av sin hälsporre nere i Ystad varför han matchades sparsamt. Få se hur läget är mot honom på tisdag. I övrigt ser det ut som vi ska kunna mönstra ordinarie lag.

Tommy Thysell
Md biljettbild
Md snurrande gif
Md huvudsponsorer 17 18
HUVUDSPONSORER
Md centrala partners 17 18
Handbollsligan 2017-2018
Md media och kommunikation my club
MEDIA och KOMMUNIKATION
Md materialleverant rer
MATERIALLEVERANTÖRER
Md svs handboll hogerstalld tryck pms 5
Md sociala medier
FÖLJ OSS GÄRNA...
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub