Ny hemsida

Historien upprepade sig

Publicerad 2017-12-14 20:34
Kvick yif borta
Inte denna gången heller! Det gick precis som det brukar nere i Ystad, dvs Ystads IF vinner när HK Malmö står på andra sidan. Den här gången vågar vi dock påstå att vi kan sortera in matchen i kategorin "bortskänkes", detta utan att förringa Ystads IF:s insats. Denna matchen borde vi vunnit, till och med ganska klart. Men Ystad vann med 29-26 (12-14)

I 40 minuter spelade vi väldigt stabilt bakåt hade ett bra målvaktsspel av Kristian Säverås och var kraftfulla och beslutsamma framåt. Ingenting verkade då tala för en hemmaseger, absolut ingenting, det såg oerhört stabilet ut.

En period med bland annat en Malmöutvisning vid ställningen 20-16 i bortafavör blev förödande. Vi tog ut målvakten för att spela 6 mot 6, ett uppställt spel vi varit mycket trygga med i 40 minuter. Men nu blev det ängsligt och slarvigt och bollen fumlades bort å det grövsta så fort vi kom upp i anfall. Inom loppet av mindre än en minut kunde Ystad reducera två gånger om, genom att kasta bollen i övergivet Malmömål och få förnyad luft under vingarna. Tyvärr fortsatte det resten av halvleken med en mängd felbeslut och oprovocerade avslut både utanför och ovanför målet.

De sista 20 minuterna vann Ystad med 13-6. Visserligen svänger det fort i den här fantastiska sporten men idag var avlutningen inte alls bra.

Nu gäller det att ta nya tag inför tisdag och låta detta gå ut över OV Helsingborg via bibehållen koncentration i 60 minuter.

Kristian svarar för ett bra inhopp i mål, han tog över efter 13 minuter. Matchen igenom vill vi också plussa för Mattias Kvick som slet tappert i det offensiva spelet.