Ny hemsida

Game over - säsongen slut!

Publicerad 2017-04-25 20:47
S songen slut
Linus, Leo och Hampus deppar efter sortin i kvartsfinalen Foto: Bildbyrån
Vi vill inledningsvis gratulera Alingsås HK till semifinalplatsen. Även om det är tungt just nu måste vi erkänna att Alingsås idag var bättre över hela linjen och vann den fjärde matchen välförtjänt. Det var väldigt mycket som inte stämde hos oss idag och då är det mycket svårt att vinna matcher på denna nivån.

Vi gör ingen jätteanalys av kvällens match, där vi var med i drygt 20 minuter och gjorde det bra trots ett litet ihåligt försvar och utan räddningar från våra målvakter. Vid 11-10 och 27 minuter spelade tog Stian timeout, så långt helt okej och vi andades förhoppningar. På den svarade dock Alingsås med att göra 3-0 efter fruktansvärt slarvigt Malmöspel och pausledningen var således 14-10. Tio tekniska fel i den första halvleken säger en del. Matchen kunde, och borde, varit jämn i paus.

Andra halvlek blev mest en transportsträcka, förvisso nosade vi på Alingsås vid 16-14, men det blev aldrig någon riktig match. Alingsås manövrerade ut våra kanter fullständigt och gör man inga kantmål på en hel match, då vinner man sällan eller aldrig.

Vi får nog konstatera att det var alldeles för många spelare som inte kom upp i rätt nivå idag, när det behövdes som bäst. Alingsås seger idag var både rättvis och odiskutabel.

Beröm måste vi dock ge till Adam Lönn. Inte bara för hans insats, där han även i denna matchen fick pris som bäste Malmöspelare, utan på vilket sätt han bibehållit sin fysiska och psykiska status efter lång skadefrånvaro. Mycket imponerande!

En del spelare lämnar nu föreningen. En utav dem är en ikon i klubben. Det kommer onekligen kännas en smula märkligt utan Mirsad Pecikoza i omklädningsrummet och på banan. Mirsad är för alltid en del av HK Malmös historia på ett synnerligen positivt sätt!

En eloge också till Carl-Johan Andersson, som i ett utsatt skadeläge snörade på sig skorna igen, och inte en enda människa har kunnat tro att han varit borta i nästan en hel säsong.

Vi deppar ikväll, och kanske några dagar till. Men vi kommer tillbaka. Starkare, bättre och mer motiverade än någonsin. Var så säkra!

Avslutningsvis tackar vi vår publik, våra samarbetspartners och inte minst alla ideella krafter runt matcherna för en fin säsong, som ju trots allt är den främsta i föreningens tioåriga historia, med en fjärdeplats och nytt poängrekord!

I SAMMA LAG - på planen på bänken, på läktaren!

Ulf Mohlin Fagerström
Md biljettbild
Md snurrande gif
Md huvudsponsorer 17 18
HUVUDSPONSORER
Md centrala partners 17 18
Handbollsligan 2017-2018
Md media och kommunikation my club
MEDIA och KOMMUNIKATION
Md materialleverant rer
MATERIALLEVERANTÖRER
Md svs handboll hogerstalld tryck pms 5
Md sociala medier
FÖLJ OSS GÄRNA...
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub