En seger i julklapp

Publicerad 2017-12-19 22:09
Adam mot ov
Adam Lönn Foto: Bildbyrån
Efter den nesliga förlusten i Ystad var HK Malmö snabbt tillbaka på segerspåret. Det blev vinst mot OV Helsingborg vid tisdagens Skånederby i Baltiska Hallen med siffrorna 30-20 (15-9). Efter ett inledande underläge på 3-4 efter 10 minuter tog di' svarte tag i händelserna, och kunde på de följande 10 minuterna vända på kuttingen till 10-6. Därefter var det egentligen aldrig någon fara på taket. HK Malmö utökade ledningen till 15-9 i paus

Andra halvlek fortsatte sen på den inslagna vägen från slutet på första halvlek. HK Malmö drog sakta men säkert ifrån ytterligare till slutsiffrorna 30-20. En på det stora hela odramatisk tillställning utan nerv och spänning. Positivt för hemmalaget att det var en match som inte slet alltför mycket på styrkorna, och att det fanns en hel del plusvarianter. T.ex. var Adam Lönn på ett strålande spelhumör och tilldelades blomsterkvasten som bevis på att han var den för dagen bäste i hemmalaget. Jag vill även nämna Mattias Kvick som gör en strålande första halvlek, den målsugne Fredrik Petersen och Kristian Säverås mellan stolparna. Jag vill även nämna en elastisk och fin försvarsinsats, killarna höll verkligen ihop försvarslinjen på ett bra sätt.

Hos gästerna gick blomsterkvasten till David Florander.

Nu gäller det för killarna att verkligen sudda bort denna matchen ur sina medvetande, och fokusera om, då det på annandag jul är returmatch mot OV uppe i Helsingborg. Som vanligt duger inget annat än en hundraprocentig arbetsinsats.

Våra målskyttar: Fredrik P 7 (varav 1 på straff), Adam 6, Jim 5, Binai 3, Mattias 3, Simon 2, Hampus 2, Lucas 1 och Fredrik L 1.