Ny hemsida

Avancemang i EHF-cupen

Publicerad 2017-10-14 19:18
Ehf logo no textblue rgb
Det blev som vi hoppades, och kanske lite till mans trodde, en tämligen bekväm resa till tredje omgången i EHF-cupen. Turkiska Beykoz besegrades nämligen, inför 521 åskådare i Baltiskan, med 35=21 efter 16-10 i paus. Sammanlagda siffror, efter 36-27 nere i Istanbul, blev enligt min gamla skolmatte, 71-48.

Våra turkiska gäster hängde med hyfsat fram till 5-5, men därefter tog hemmalaget över tillställningen. Det blev sedan en ensidig och odramatisk historia som helt kontrollerades av HK Malmö.

Killarna ska ha beröm, storsegern till trots, för att man ändå lyckades hålla bra fokus under hela matchen. Bra var också att Stian och Konrad kunde byta runt och lufta manskapet ordentligt, så matchen slet inte speciellt mycket på grabbarna. Mattias och Patrik sparades för övrigt helt och båda fick stanna kvar på bänken.

Det är naturligtvis svårt att dela ut betyg efter en match som denna, alla killarna gör i princip vad dom ska, och det är gott och väl så. Några saker skall dock lyftas fram och det är dels att de båda ungtupparna Lucas Lidbeck och blott 17-årige Tim Hilding fick speltid, och båda två tog chansen att visa sina talanger och stod för bra insatser. För Tims del var det debut i seniorhandboll i tävlingssammanhang, och han visade att han onekligen har framtiden för sig.

En annan sak jag vill nämna är den räddning Dan gjorde vid ställningen 24-13. Tyvärr fastnade den nog inte på någon film, och jag är inte mannen att beskriva den, men den hade absolut, om den funnits bevarad, varit en klar kandidat till årets räddning.

Nu fokuserar vi framåt mot nästa uppgift i Handbollsligan som handlar om Sävehof hemma i Baltiskan kl 19:00 på tisdag. Det kommer att bli tufft!

Våra målskyttar: Jim 7, Tim 4, Kassem 3, Adam 3 (varav 1 straff), Anton 3, Fredrik L 3, Emil 2, Fredrik P 2, Simon 2, Binai 2, Lucas 2, Hampus 1 och Linus 1.

Detta betyder att alla utespelare som fick speltid också noterades i målprotokollet.

Md biljettbild
Md snurrande gif
Md huvudsponsorer 17 18
HUVUDSPONSORER
Md centrala partners 17 18
Handbollsligan 2017-2018
Md media och kommunikation my club
MEDIA och KOMMUNIKATION
Md materialleverant rer
MATERIALLEVERANTÖRER
Md svs handboll hogerstalld tryck pms 5
Md sociala medier
FÖLJ OSS GÄRNA...
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub