Herrjuniorer
Ny hemsida

Steg 3 nästa.

Publicerad 2017-09-19 13:05
Vidare till steg 3 den 20-21 januari

Så var då steg 1 avklarat och för fjärde gången av fyra möjliga gick vi direkt till steg 3 när vi spelat i vår egen åldersgrupp. Vi förlorade visserligen första matchen mot Växjö på lördagen med 23-26 efter en mycket bra handbollsmatch som var jämn länge och avgjordes först i slutet. Det märktes att vi hade 65 mil och 9-10 timmar i buss innan match, då det var lite trötta huvuden och kroppar i matchen. Så de blev lite slött i vissa lägen på slutet och därmed felbeslut, både på plan och på bänken. Kanske hade resultatet blivit annorlunda om vi spelat mot Växjö på söndagen istället.

På söndagen mot Spånga så visades en helt annan vilja och beslutsamhet och vi gav aldrig Spånga någon chans. Vi tog tag i matchen direkt och ledde inledningsvis med 4-0, i halvlek med 14-4 och vann till slut med 26-13. I denna match skapade vi mängde med lägen och vi kunde lätt gjort 15-20 mål till, så många bra chanser skapade vi. Det var skönt att studsa tillbaka direkt efter insatsen på lördagen och vi kunde gå runt och få speltid på alla spelare. Ett bra besked. Spånga är inget dåligt lag, då de vann mot Irsta och bara förlorade med 18-19 mot Växjö, så det är vi som helt enkelt gör en bra match och inte tillåter Spånga komma upp i någon bra nivå.

Sista matchen mot Irsta behövde vi vinna för att vara garanterade en steg 3 biljett. Men det var en seg match, vi spelar ett bra försvarspel rakt igenom hela matchen och släpper bara in 12 mål. Men framåt får vi aldrig riktigt igång det och vi får aldrig den snurr på anfalls spelet vi vill ha. Vi leder med 10-7 i halvtid och drar direkt i andra halvlek ifrån till 15-7 och man börjar tro att nu är det klart. Men en eloge till Irsta som aldrig ger sig och vårt anfallspel går helt i stå och Irsta segar sig närmare till 16-11 och det är lite stressat i laget. Men i slutet tar vi tag i det igen och vinner till slut med säkra 20-12. Men Irsta gav sig inte utan kamp.

Totalt sett ett godkänt steg 1 med många nya spelare i laget som gjorde bra ifrån sig. Där även de "gamla" gjorde bra ifrån sig och gjorde vad de skulle. Vi har nu 4 månader på oss att utvecklas individuellt men även som lag och bli mer samspelta, vilket det borde finnas en bra chans till. :)

Sebbe, stabil och bra i målet alla matcherna med extra plus på söndagen där han var en starkt bidragande orsak till att vi enbart släppte in 25 mål på 2 matcher, vilket man normalt nästa brukar göra på en match.

Ekan kom in på slutet i matcherna mot Spånga och Irsta och gjorde flera fina fina räddningar. Mot Irsta höll han nollan den tiden han var på plan. Mr 100%.

David gjorde et bra på V6. Med bra försvarspel och spelade sig till en del fina lägen i anfallspelet. Mycket var nytt och det kommer att bli ännu bättre efter hand.

Joel kämpade och slet som vanligt med ett extra plus på försvarspelet, han bidrar också starkt med att alltid ge 100% till lagets insatser.

Tobbe hade fina inhopp på H6 med extra plus på sista matchen mot Irsta då han satte 3 av 4 skott från "fel" kant. Verkligen inte lätt att spela H6 som högerhänt.

Jakob gjorde bra insatser på m6 och kom till en del bra lägen i anfallsspelet och hjälpte sina 9:or. Han hade även en snygg assist på kontring. Spelade stabilt bakåt

Simon på m6 kom in mer och mer i spelet för varje match och samspelet i försvaret funkade allt bättre efterhand som 3:a. Samspelet framåt funkade bra med en hel del lägen, med extra plus mot Växjö.

På nio meter fanns det mest killar som spelat ihop tidigare.

Tim bidrog som vanligt starkt med att driva tempot i laget men även med att göra många mål (som vanligt :-)) vilket så klart är viktigt för laget. På söndagen funkade också samspelet i försvaret bättre och bättre efterhand när vi lärde känna varandra bättre.

Hugo ger som vanligt 110% och sprider energi till spelet och driver upp tempot i laget, han krönte det med flera fina mål i matcherna och ofta i viktiga lägen. Han gjorde viktiga insatser på söndagen trots ett rejält jack i läppen under lördagen.

Danne gjorde stabila och viktiga insatser framförallt på söndagen, då han bidrog starkt till att vi slog Spånga klart. Han krönte det med många fina mål i den matchen.

Jolle drogs med skadeproblem inför avresan och kunde inte göra sig själv riktigt rättvis första dagen. Men mot spånga så bidrog han starkt till att vi drog ifrån i matchen i första halvlek innan skadan satte hinder för mer spel i steg 1.

Alex som också drogs med skadeproblem innan avresan inledde strålande mot Växjö med en mycket bra första halvlek. På söndagen var det en bra insats med plus för ett bra försvar och många fina mål i matchen mot Irsta.

Linus spelade mest försvar och bidrog starkt till att försvaret fungerade allt bättre efterhand. Han fick även pris som matchens lirare en match trots att han mest spelade försvar, vilket är ovanligt men väldigt kul. Han spelade sporadiskt i anfallspelet, men gör viktiga insatser med sin energi när han gör det.

Kul att se de "nya" killarna komma så snabbt in i det och jag är säker på att det kommer bli ännu bättre.

Frågar vi killarna så är de nog inte helt nöjda vilket är bra. Då finns det mer att hämta i steg 3. :)

Md biljettbild
Md snurrande gif
Md huvudsponsorer 17 18
HUVUDSPONSORER
Md centrala partners 17 18
Handbollsligan 2017-2018
Md media och kommunikation my club
MEDIA och KOMMUNIKATION
Md materialleverant rer
MATERIALLEVERANTÖRER
Md svs handboll hogerstalld tryck pms 5
Md sociala medier
FÖLJ OSS GÄRNA...
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub