Ny hemsida

Matchen mot Ystads IF

Publicerad 2017-11-08 11:14
Förlust med 22-31

Stora siffror kan tyckas, men bakom dem döljer sig en mycket jämnare match än vad resultatet visar. 18-18 efter 45 minuter, men sen rasade det den sista kvarten som vi förlorade med 4-13.

Vi kom med endast 2 avbytare och där några killar spelade sin tredje match på 3 dagar. Vi fick dessutom "skador" sista kvarten. Så det är ju en del av förklaringarna till att det drog iväg på slutet.

Orken är som sagt en faktor, ojämn bedömning en annan, massa tekniska fel en tredje (som hänger ihop med orken). Men oavsett vad så måste vi kunna hålla ner siffrorna när det går dåligt. Alla lag har perioder i matcherna när det går mindre bra, men man måste minimera förlusterna så att säga. Vi hade troligen inte vunnit matchen oavsett. Men det hade varit mycket snyggare och bättre för självförtroendet om man hållit ner förlusten till 2-4 mål.

Så det måste vi bli bättre på, att helt enkelt spela mer "safe" och ge 100% när det går dåligt. Så första 45 min är mer än godkänt då vi trots allt även saknade rätt många spelare redan innan matchen. Där har vi många positiva saker att ta med oss framöver. Men sista 15 min kan vi gör bättre, så dem glömmer vi helst. :-)