F 03
Ny hemsida

Ett steg i taget

Publicerad 2017-10-02 20:09
En kort inblick av mina tankar och ett öppet brev till spelare, föräldrar, klubben, om början på säsongen, cupen i Danmark, USM i Anderstorp och framtiden för F03

Vi har haft en instabil och orolig start på säsongen, ny huvudtränare, sammanslagning av klubbar, ny hall, några som slutat, mycket sjukdomar och flera skador, men med det sagt, vill jag betona att jag fortfarande är jättehoppfull och positivt inställd inför resten av säsongen. Jag tycker verkligen att detta lag är en grupp av helt fantastiska tjejer med en massivt oförlöst potential. Jag har inte kommit in av en slump, utan klubben och tidigare tränare har litat på mig, och jag har aktivt valt detta lag, som jag inte vill byta mot något annat lag. För jag tror på detta projekt och framför allt - jag tror på dessa tjejer!

Efter den turbulenta starten vi har varit igenom tillsammans, var det fantastiskt att vi kunde börja seriespelet med en seger i Staffanstorp. Även om vårt spel inte var perfekt, så var det en lättnad för mig, spelarna och säkert och för föräldrarna att vi fick en seger i säsongspremiären.

Helgen efter drog vi till Danmark för att deltaga i Rema 1000 Cup i Rudersdal. En jättebra möjlighet för att få ihop laget och testa olika uppställningar och kombinationer. Vad kunde vi då ta med oss hem från Danmark? Det stod klart för mig att vi har ett brutalt starkt försvar när vi spelar som bäst. Speciellt i fjärde matchen då alla tog ansvar i försvaret, som var så starkt att det skulle kunna stoppa nästan alla lag.Samtidigt så har vi ett anfall som hade stora problem mot utgrupperat försvar. Vi gick till semifinalen och efter en svår start på matchen och flera tvivelaktiga domarbeslut, blev vi frustrerade och likgiltiga, vilket vi måste jobba på. Allt i allt en rolig och konstruktiv helg, med ett tråkigt slut. Dock fick vi en tredje plats i cupen.

En tredje plats fick vi också i USM Steg 1 i Anderstorp. Helgen började med total kollaps mot RP Linköping, då vi saknade vilja, stolthet, rätt inställning och ansvarskänsla. Fyra viktiga element som långsamt kom fram genom de tre efterföljande matcherna. I den sista matchen mot värdarna från Anderstorp, spelade vi vårt bästa anfallsspel hittills. Kombinationerna fungerade som oftast och alla tog ansvar och del i segern. Nu ska vi bara ha mera fart i passningarna och kombinationerna. Om vi kunde kombinera vårt försvarsspel från cupen i Danmark och vårt anfallsspel från matchen mot Anderstorp, så tror jag vi hade haft en chans för att vinna Steg 1. Helgen var en rollercoaster av känslor - från total kollaps till en underbar storseger. Den oavgjorda matchen mot Halmstad och storsegern i sista matchen var nog till att ge oss en tredje palts, men inte nog till att ta oss direkt till steg 3, men jag ser jättemycket fram emot Steg 2, då är jag säker på att vi kan prestera ännu bättre.

Vi har varit igenom en positiv process under de första veckorna av säsongen, men vi är fortfarande långt från vår potential och det ska vi jobba hårt med. Det jag saknar mest med laget, utöver en permanent målvakt, är vilja och självförtroende. Dessa tjejer är så fantastiskt duktiga, när dom har den rätta inställningen, och det är nu en av mina viktigaste uppgifter att få in i laget.

Ett upprop till spelarna: Kom på alla träningar. Investera de tre timmar i veckan i detta lag. Utvecklingen sker på träningarna!

Ett upprop till klubben: Fortsätt att jobba på för att skapa stabilitet kring laget!

Ett upprop till föräldrarna: Kom på matcherna, stötta tjejerna i deras sport och kontakta mig direkt om eventuella frågor eller bekymmer!

Ju mer vi investerar i detta projekt, desto större blir vinsten. Jag pratar inte om pengar, jag pratar om tid, vilja, blod, svett och tårar!

Jag investerar och lovar att jag vill göra mitt allra bästa för att göra dessa tjejer till ännu bättre spelare och ett ännu bättre lag. Talangen och potentialen förtjänar det - det är ganska enkelt!

Segrarna är något vi ger till varandra - succé är något vi uppnår tillsammans!

Vänliga hälsningar

Mads Schou Dethlefsen

HuvudtränareMd biljettbild
Md snurrande gif
Md huvudsponsorer 17 18
HUVUDSPONSORER
Md centrala partners 17 18
Handbollsligan 2017-2018
Md media och kommunikation my club
MEDIA och KOMMUNIKATION
Md materialleverant rer
MATERIALLEVERANTÖRER
Md svs handboll hogerstalld tryck pms 5
Md sociala medier
FÖLJ OSS GÄRNA...
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub