P 04
Ny hemsida

Stark insats av P04 i Danmark

Publicerad 2017-04-30 00:08
Pojkar 04 har den gångna helgen varit i Danmark och spelat Svane Cup. Det gick väldigt bra och du kan här läsa en liten reseskildring signerad vår ungdomsansvarige Magnus Palm. Grattis till en bra insats grabbar!

Under helgen så har våra duktiga P04 deltagit i Svane cup I Ålborg på Jylland. Turneringen är en av de största inomhusturneringarna i Danmark, med totalt 295 st deltagande lag från framförallt Danmark och Norge. I P04 klassen, eller D12 som det heter på danska, deltog totalt 37 st lag varav 4 st från Sverige; HK Malmö P04 lag 1 och 2 samt Torslanda HK 1 och 2. Totalt sände HK Malmö 24 spelare till turneringen samt 6 st ledare. Bäst gick det för lag 1 som spelade i den svåraste klassen "division" för de högst rankade danska lagen. Lag 1 tog sig nämligen obesegrade igenom gruppspelet ända till finalspel, med segrar i gruppspelet över Hørning håndbold (DK) med 16-5, IF Nordthy (DK) 14-8, samt mot Hisøy IL 2 (NO). Under den sista gruppspelsmatchen mot Hisøy IL 2, som killarna vann komfortabelt med 15-10 uppstod viss turbolens, då de norska ledarna i pausen efter första halvlek avkrävde passkontroll på stående fot av fem stycken HKM-spelare, då dessa skånska vikingar enligt norrmännen var "onaturligt" långa och storvuxna för sin ålder? Norrmännen stod på sig men matchsekretariatet avslog deras begäran och bad istället norrmännen vänligt men bestämt vänta tills efter matchen. HK killarna bestod givetvis passkontrollen.

I slutspelet så fortsatte våra killar att storspela, där följande danska klubbar avverkades. Hammel GF HGF 1 med 13-12 och FIF Håndbold 1 19-8. Den sista slutspelsmatchen var en kombinerad kvalificering och semifinal som bestämde vilken finalspelsgrupp som killarna skulle spela i. Killarna vann även denna matchen, mot Grinsted GIF 1 (DK) med 14-8, och därmed var det klart att killarna skulle spela finalmatch i den så kallade "elitgruppen" för de bästa lagen i sin åldergrupp i Gigantum, en megaarena i centrala Ålborg inför storpublik, line-up och speakers som i svenska handbollsligan. Finalen blev en svensk uppgörelse då Torslanda HK 1, det andra svenska klubben som var med i turneringen, stod för motståndet. Torslanda HK som vann Hallbybollen i julas var det starkaste laget denna gången och vann finalen rättvist med 15-8.

Bra jobbat HK P04 lag 1 som därmed kom på en hedrande 2:a plats av totalt 37 st lag och vann sex av sju matcher. Bra jobbat också till lag 2 som också tog sig till slutspel, men som denna gången inte riktigt nådde ända fram.
Stort tack också till alla föräldrar och 1 coach Joakim Persson och 2 coach Mads Defledsen som var med på turneringen.