Ny hemsida

Storstilad seger mot Kristianstad

Publicerad 2017-10-04 22:13
Kung beutler
Kung Beutler Foto: Christian Örnberg, Bildbyrån
Det blev HK Malmö som blev första lag att lugga svenska mästarna IFK Kristianstad på poäng i 2017-18 års upplaga av Handbollsligan. Segern, som var odiskutabel, skrevs till slut till 28-22 (17-11).


Redan från första avkast visade HKM en stor revanschlusta efter den taffliga insatsen mot Lugi i Lund. Idag ville killarna verkligen visa vad dom duger till, och som dom gjorde det. Det var koncentration, attityd och spelglädje över hela linjen, och direkt tog vi tag i taktpinnen. Efter tio minuter ledde vi med 5-3 som blev 11-7 efter tjugo och sedermera, efter en fin avslutning av halvleken 17-11 i paus.

Inför andra halvlek förväntade vi oss en orange anstormning. IFK började också bäst och nafsade oss litegrann i hasorna vid 18-16. Två snabba hemmamål till 20-16 och vi fick åter ordning på trupperna. Med tio minuter kvar ledde vi med 25-18, och det kändes klart. IFK chansade med ett offensivt försvar, men HKM var för dagen alltför bra för att låta sig rubbas. Slutresultat 28-22.

För att betvinga IFK, och för den delen alla övriga topplag i serien, så krävs det en total insats av alla spelare. Det visade vi idag, och kan vi fortsätta på den vägen så ska det mycket till för att knycka poäng av oss framöver. Men ödmjukhet och attityd måste fortsätta vara våra ledord.

Det var som sagt många plusvarianter i dagens HKM, och många som borde harangeras. Men vi fokuserar på Dan Beutler I holken som var helt fenomenal. Visst fick han den hjälp av ett mycket bra hemmaförsvar som alla målvakter behöver, men oavsett det så får han 11 svarta får av 10 möjliga på min skala. Jag har, som en viss journalist, inga synpunkter på spelarnas ålder, utan det är kvaliten som är viktig. Men jag vill ändå påpeka att Dan fyller 40 på lördag, när vi flyger till Istanbul, men detta enbart för att ni alla inte skall missa möjligheten att gratulera honom.

Dan fick naturligtvis blomsterkvasten som hemmalagets bäste lirare. IFKs kantvirtuos Anton Hallen tog hand om blommorna hos gästerna.

Svt benämner segern som en skräll. Nja, det håller jag förstås inte med om. Kanske en liten överraskning med tanke på vår senaste match, men skräll.....nä.

Våra målskyttar: Fredrik P 8 (varav 4 straffar), Adam 5, Binai 4, Anton 4, Fredrik L 3, Mattias 2, Jim 1 och Linus 1.

Publik 1577

Md petersen flyger
Foto: Christian Örnberg, Bildbyrån
Md biljettbild
Md snurrande gif
Md huvudsponsorer 17 18
HUVUDSPONSORER
Md centrala partners 17 18
Handbollsligan 2017-2018
Md media och kommunikation my club
MEDIA och KOMMUNIKATION
Md materialleverant rer
MATERIALLEVERANTÖRER
Md svs handboll hogerstalld tryck pms 5
Md sociala medier
FÖLJ OSS GÄRNA...
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub