Ny hemsida

Seger mot Sävehof

Publicerad 2017-10-17 22:37
Binai
HK Malmö visar fortsatt god höstform. På tisdagskvällen var det IK Sävehof som fick vända hem till Partille tomhänta. HK Malmös segersiffror blev 28-25 (12-14). Matchen som var ett möte mellan två aspiranter till att utmana IFK Kristianstad om mästerskapet levde kanske inte helt upp till de spelmässiga förväntningarna.Men åskådarna fick ändå valuta för pengarna, dels genom spänningen som hölls vid liv åtminstone i 45 minuter, och dels också av HK Malmös andra halvlek.

HK Malmö inledde förvisso matchen bäst och gick fram till 6-3, men Sävehof kom tillbaka och gick förbi vid 7-8 och höll tag i taktpinnen första halvlek ut. En första halvlek som var tämligen seg från hemmagrabbarna sida där vi dessutom saknade målvaktsräddningar. Detta inkluderade en hel del otur då Dan Beutler säkert var på och styrde in 4-5 Sävehofskott. Resonemanget bland läktarexpertisen i pausen var att det skulle bli tufft i andra halvlek, men om vi bara fick till lite räddningar, och fortsatte med det som varit bäst i första halvlek, ett tufft och bestämt försvarsspel, så skulle det nog kunna gå vägen.

Exakt så blev det. Dan kom igång ordentligt, vi fortsatte med vårt fina försvarsspel, i detta förtjänar firma Adam Lönn och Kassem Awad ett extra omnämnande, och hittade dessutom bättre positioner i offensiven. Binai styrde upp anfallen på ett utmärkt sätt, och efterhand som vår fysik tog ut sin rätt mot tröttnande gäster, så kunde vi dra ifrån i målprotokollet till fem mål som mest. Slutresultat 28-25, en till slut övertygande seger, och HK Malmö befäster därmed sin finfina höstform.

Dagens blomsterkvastar tillföll Binai Aziz i hemmalaget, stundtals lysande idag, och hos gästerna duktige unge högernian Gzim Salihi som klart överglänste den mer namnkunnige Johan Jakobsson på H9 positionen.

Våra målskyttar: Fredrik P 9 (varav 4 på straff), Binai 5, Linus 4, Jim 4, Anton 3, Mattias 2 och Adam 1.