Ny hemsida

Övertygande seger i kvartsfinalen

Publicerad 2017-04-20 22:05
Adam mot alings s
Vilken comeback! Adam Lönn var mycket bra mot Alingsås! Foto: Bildbyrån
HK Malmö vann tredje akten av kvartsfinalen mot Alingsås med siffrorna 26-20 (14-9). Adam Lönn gjorde come back efter sin knäoperation och han gjorde det väldigt bra.

Vi hade hoppats att Adam skulle kunna göra comeback, efter sin mystiska knäsjukdom, någon gång under kvartsfinalspelet, och det blev alltså till dagens match. Naturligtvis kunde vi inte lägga för mycket press på Adam, matchotränad som han är, men vi hoppades att hans återkomst skulle kunna bidra till att det mentala trycket på övriga killars axlar lättade något. Jag tror att pressen, mest inifrån dem själva, att rädda en topp fyra placering trots alla våra skador, har blivit en börda, och som bidragit till lite lätt utmattning i hjärnkontoren.

Nu fick Adam förtroendet direkt från start, och visade att han var ordentligt spelsugen. Fyra mål i första halvlek och ett inspirerat försvarsspel.

Laget gör totalt sett en bra första halvlek och står mycket bra i försvaret. Även Dan i holken spelar verkligt inspirerat. Och, viktigt, vi har minimerat de tekniska felen, och därmed stoppat AHKs kontringsspel. Att möte dem i uppställt spel, gör det hela lite enklare.

Vi går till halvtidsvila med ledning 12-7 trots ett domarparet som verkade vilja sätta sig själv i centrum med ett antal mycket märkliga domslut, åt båda håll skall sägas, men absolut flest till vår nackdel. Bl a en utvisning på Mirsad som tillhör säsongens konstigaste.

HKM fortsätter att dominera i andra halvlek, och går ifrån till 21-12. Här kom matchens enda lilla svacka för vår del när vi tillät gästerna att göra fyra raka mål till 21-16. Där tog det dock stopp för västgötarna och hemmalaget kunde hålla en femmålsledning innan slutresultatet spikades till 26-20.

Domarna fortsatte, tyvärr, också med sina konstigheter från första halvlek. Deras insats var tyvärr inte vad man kan förvänta sig i en slutspelsmatch.

Denna insats var en diametral motsats till vår insats uppe i Alingsås. Alla tog sitt ansvar och jobbade stenhårt i såväl defensiv som offensiv. Får vi se en likadan insats uppe i Alingsås på tisdag, så är det bara att ställa in sig på en femte och avgörande match hemma i Baltiskan nästa lördag, den 29/4, kl 18:10.

Blomsterkvasten gick till Adam som var en av många plusvarianter i dagens HKM, medan det blev Jesper Konradsson hos gästerna som förärades blommor.

Våra målskyttar: Adam Lönn 6, Fredrik Petersen 6 (varav 2 straffar), Linus Persson 5, Mirsad Pecikoza 4, Jim Andersson 3 och Fredrik Lindahl 2.

Publik: 887

Jo, så var det frågan om röda kort på offensiv armbåge som jag skrev om i inför matchen krönikan. Jag kollade med veritabel expertis på området, och visst är det så att man har ansvar för sina kroppsdelar oavsett var på banan det är. Armbågen på Hampus uppe i Alingsås, om än oavsiktlig, borde ha renderat ett rött kort.

Tommy Thysell
Md biljettbild
Md snurrande gif
Md huvudsponsorer 17 18
HUVUDSPONSORER
Md centrala partners 17 18
Handbollsligan 2017-2018
Md media och kommunikation my club
MEDIA och KOMMUNIKATION
Md materialleverant rer
MATERIALLEVERANTÖRER
Md svs handboll hogerstalld tryck pms 5
Md sociala medier
FÖLJ OSS GÄRNA...
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub