Ny hemsida

Ledning "i paus" mot Bjerringbro

Publicerad 2017-11-19 19:54
Linus p
Linus Persson, bäst på plan Foto: Peter Lindblad
HK Malmö gick segrande ur den första ronden i EHF-cupens sista kvalrunda till gruppspelet, genom att besegra det danska topplaget Bjerringbro-Silkeborg hemma i Baltiska hallen med 25-23 (14-13).

Flera av de åsyna vittnena tyckte detta var HK Malmös hittills bästa match. Undertecknad, som definitivt har sett fler matcher än dessa vittnen, är väl i stort sett beredd att hålla med, framförallt med kvalitén på motståndet, som nog var vårt starkaste motstånd hittills i en tävlingsmatch, taget i beaktande.

Matchen var väldigt jämn över nästan hela speltiden. Gästerna lyckades roffa åt sig en tremålsledning, 7-4, efter bl a två mål i tom hemmaholk då vi tagit ut målvakten i undertalsspel. HK Malmö kom dock snabbt tillbaka, och vid 9-9 var skägget jämnt igen, och så förblev det fram till pausvilans 14-13 i hemmafavör.

I andra halvlek, som även den började väldigt jämnt, var det hemmalaget som lyckades med ett litet ryck till 22-18. Dock skulle skägget ännu en gång jämnas ut och BSV kom ifatt till 22-22. Anton gjorde 23-22 i numerärt överläge och HK Malmö behöll sedan ett litet grepp fram till 59:45 då Kristian, vid 24-23, räddade ett BSV-läge. Några sekunder kvar och sista ordet gick till HK Malmö som via ännu ett mål av plansuveränen Linus Persson, fastställde slutresultatet till 25-23. Det var Linus nionde mål.

En tvåmålsseger alltså som kan bli svår att försvara nästa söndag då returen spelas i Silkeborg. Men all press på danskarna som såg stora möjligheter till avancemang till gruppspelet efter lottningen, men som nu hamnat lite grann i brygga. Få se om vi kan utnyttja läget, det finns några detaljer att justera till returen och då inte minst vårt 6 mot 5 spel som var lite stökigt idag.

Bäst idag, och då inte bara i HK Malmö, utan på plan var utan tvivel Linus Persson. Detta måste vara en av hans absolut bästa matcher i Malmötröjan. Bra insats även av Kristian Säverås, som eftersom Dan Beutler hade lite strul med ryggen, fick ett tungt ansvar, men det klarade han alldeles utmärkt. I övrigt var det ingen som föll ur ramen, utan alla skall ha ett klart godkänt betyg för dagens insats.

Mest nöjd är jag, förutom självfallet med Linus, med farten i vårt andrafas kontringsspel, här hängde inte danskarna riktigt med i svängarna. Förvisso kostade farten också några tekniska fel, men det tycker jag det kan vara värt. Dessutom var vårt försvarsspel av mycket god klass.

Retur alltså nästa söndag i Silkeborg, en helt ny och säkert också en helt annan match. Men den tar vi där och då. Innan dess har vi dessutom att försöka hantera Skövde på onsdag uppe på västgötaslätten. Viktig vecka för oss alltså, men det är gott virke i grabbarna så det ska vi klara.

Våra målskyttar: Linus Persson 9, Adam Lönn 4, Anton Blickhammar 4, Fredrik Petersen 3 (varav 1 på straff), Jim Andersson 2, Binai Aziz 1, Mattias Kvick 1, och Patrik Kvalvik 1.

Md biljettbild
Md snurrande gif
Md huvudsponsorer 17 18
HUVUDSPONSORER
Md centrala partners 17 18
Handbollsligan 2017-2018
Md media och kommunikation my club
MEDIA och KOMMUNIKATION
Md materialleverant rer
MATERIALLEVERANTÖRER
Md svs handboll hogerstalld tryck pms 5
Md sociala medier
FÖLJ OSS GÄRNA...
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub