Knapp seger mot IFK Ystad

Publicerad 2017-08-09 21:23
Adam l nn
Adam Lönn, klart vassast i HK Malmö vid onsdagens möte mot IFK Ystad
HK Malmös herrlag var ikväll i farten då man spelade en träningsmatch förlagd till Halörhallen i Höllviken. Detta som ett led i det fina samarbete vi har med Ljunghusens HK. För motståndet stod IFK Ystad som bjöd på hårt motstånd i en ganska medioker träningsmatch. Kul att det kom ett par hundra åskådare för att bevittna matchen där hemmasonen Tim Hilding fick störst jubel via två fina straffmål.

Det blev förvisso Malmöseger med 25-22 men några minuter innan slutsignalen var Ystad uppe i likaläge. Stian Tönnesen var inte speciellt nöjd med hur det såg ut men hade viss förståelse för att insatsen inte var på topp.

-Vi tränar oerhört tungt just nu, körde hårt både igår och i morse så jag vet att kroppar och knoppar är lite slitna just nu. Men vi skall kunna klart bättre, inte minst framåt. Jag tycker vi skall ligga på 32-33 mål framåt i en sådan här match men vi hade tvåsiffrigt både vad avser tekniska fel och missade avslut.

-Det kommer att se ut så här ibland. Vi kommer spela många matcher denna säsongen och vi kommer inte vara på topp i alla. Det är trots allt en styrka att när motståndarna kommer ikapp med några minuter kvar så tar vi oss ändå samman och vinner med tre. Det får hellre se ut så än att vi vinner på försäsongen med 17 mål, det ger inget. Och även om vi inte spelade bra så vann vi och det är ju det handboll går ut på, att vinna sina matcher, påpekade Stian nog så riktigt.