Enkel seger i Skövde

Publicerad 2017-11-22 21:13
Stian
Stian Tönnesen Foto: Bildbyrån
Det blev seger i bortamatchen mot IFK Skövde med 37-32 (19-15) i en match som tränarna med största sannolikhet har samsyn på. Bedrövligt försvarsspel men helt okej anfallsspel. Åtminstone i merparten av matchen.

Inledningsvis var det en jämn historia. Skövde gick ifrån till ledning med 12-10 och då fick Stian Tönnesen nog och tog timeout. Så långt hade Skövde fått prickskjuta tämligen ostört och det var inte lätt för Kristian Säverås i Malmömålet.

-Första 15 minuterna är vi alldeles för mesiga bakåt. Vi tätade sedan till försvaret och då fick vi bättre tryck i kontringsspelet och i vår andrafas är vi svåra att stå emot, sa Stian efter den första halvleken.

Så sant. Målvaktsbyte och Erik Helgsten fick chansen sedan Dan Beutler var hemma och vilade sin gamla kropp. Erik tackade för förtroendet med en räddning direkt och ett perfekt utkast till Simon Nyberg som inte gjorde något misstag. 12-10 blev 13-17 och sedan var i princip matchen avgjord. I paus var ställningen 19-15 i Malmöfavör.

Andra halvlek kändes som en transportsträcka. Segermarginalen kunde, och borde, ha varit större men lite oskärpa och slarv gjorde att vi inte kom loss ordentligt. Att tankarna omedvetet fanns på kommande söndags match i Silkeborg är nog ganska naturligt så det kan väl sammanfattas med "en dag på jobbet".

Första halvlek dominant var Anton Blickhammar som, sin vana trogen, var hänsynslös i sina satsningar. Under hela matchen var Simon Nyberg pigg som en mört ute på sin kant och visade att vi förfogar över två mycket kompetenta vänstersexor. Sex fina mål av honom. Planens store dominant var återigen Linus Persson, som bevisligen är i sitt livs form. Han spelade 45 minuter och det kändes som han gjorde lite som han ville. Och han ville göra mål. Distinkt och kraftfullt skytte och åtta nya mål in på kontot.

Nu ställer vi allt tänkbart fokus på Europacupreturen mot Bjerringbro. Då gäller det att stäppa upp ett par nivåer vad avser målvakts- och försvarsspel jämfört med idag. Men det där är inget att vara orolig över. Så kommer att ske, var så säkra!

HK Malmö: Linus Persson 8, Simon Nyberg 6, Anton Blickhammar 5, Adam Lönn 4, Fredrik Petersen 4 (4), Emil Möllerström 2, Jim Andersson 2, Hampus Nygren 2, Fredrik Lindahl 2, Binai Aziz 1 och Mattias Kvick 1